El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς - έξι λόγοι για να το επιβεβαιώσει

Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg

Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς - έξι λόγοι για να το επιβεβαιώσει

Added: 08.12.2010
Απόψεις: 326407x
Θέματα: Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα
PrintTisk

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σταυρώθηκε, θάφτηκε και τρεις μέρες αργότερα αναστήθηκε από τους νεκρούς. Δεν υπάρχει άλλη θρησκεία δεν ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής του αναστήθηκε. Σε ότι ο Χριστιανισμός είναι μοναδική. Οποιοδήποτε επιχείρημα για την εγκυρότητα του Χριστιανισμού αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα με τα αποδεικτικά στοιχεία για την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η ανάσταση είναι κεντρική στη χριστιανική πίστη. Για αιώνες μέχρι σήμερα πολλοί μεγάλοι μελετητές που έχουν εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία της ανάστασης πίστευαν και πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ζωντανός.

Για παράδειγμα, Lew Wallace, ένας διάσημος γενική και λογοτεχνική ιδιοφυΐα, ήταν ένας γνωστός άθεος. Για δύο χρόνια έτσι ώστε οι πιο σημαντικές βιβλιοθήκες σε Ευρώπη και Αμερική, σπούδασε και συγκέντρωσε πληροφορίες για ένα βιβλίο που θα καταστρέψει για πάντα τον Χριστιανισμό. Όταν γράφετε το δεύτερο κεφάλαιο, ξαφνικά βρέθηκε γονατιστή στα γόνατά του, να φωνάξει έξω στον Ιησού: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!" Δεν μπορούσε πλέον να αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, διαπίστωσε σοβαρές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. Αργότερα, Lew Wallace έγραψε το βιβλίο Ben Hur, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα, που λαμβάνουν χώρα στο χρόνο του Χριστού.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι η αλήθεια.

1 Η ανάσταση είχε προβλεφθεί.

Εκατοντάδες χρόνια πριν γεννηθεί ο Ιησούς, η Αγία Γραφή καταγράφει τα λόγια των προφητών του Ισραήλ, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη την άφιξή του. Η Παλαιά Διαθήκη έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους πάνω από 1500 χρόνια, περιέχει περισσότερες από 300 προφητείες που περιγράφουν τον ερχομό Του. Όλα είναι γεμάτη με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένων των θαυματουργική γέννησή του, αναμάρτητη ζωή, πολλά θαύματα Του, το θάνατο και την ανάσταση. Οι κυριότερες προφητείες του Δανιήλ είναι επίσης ένατο κεφάλαιο, το οποίο περιγράφει τις προφητείες του χρόνου - το ακριβές έτος του βαπτίσματος του Ιησού και το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος για την υπηρεσία, το ακριβές έτος του Μεσσία και του θανάτου και της ανάστασής Του. Τα πάντα είναι ακριβώς εκπληρωθεί.

Ο ίδιος ο Ιησούς προβλέψει το θάνατο και την ανάσταση του, ότι ακριβώς συνέβη, όπως είπε.

Λουκά 18, 31-33 - στη συνέχεια πήρε τον εαυτό του τους δώδεκα, και λέγει προς αυτούς · Ιδού, είμαστε κοντά στην Ιερουσαλήμ. Εκεί είναι γεμάτη με κάθε τι που γράφεται για τον Υιό του ανθρώπου μέσω των προφητών. Θα παραδοθεί τα εθνη, η γελοιοποίηση, ντροπή και ραντίζω. Μάστιγα και τον σκοτώσει, αλλά η τρίτη αύξηση την ημέρα από τους νεκρούς. "

2ο Ο κενός τάφος.

Μόνο ανάσταση λογικά και πλήρως εξηγεί τον άδειο τάφο του Ιησού. Μια προσεκτική ανάγνωση των βιβλικών ιστορία δείχνει ότι ο τάφος, όπου καθορίζουν το σώμα του Ιησού ήταν καλά φυλαγμένο από Ρωμαίους στρατιώτες και σφραγίζεται με ένα τεράστιο βράχο που στηριζόταν πάνω σε ένα βράχο. Αν ο Ιησούς θα είχε ακριβώς λιποθύμησε, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, οι φρουροί και η πέτρα θα τον εμποδίσει να λιποτακτήσει, καθώς και να αποθαρρύνει κάθε προσπάθεια να κλέψουν το σώμα των μαθητών Του. εχθροί του Ιησού εξαρτάται από το σώμα παρέμεινε στη θέση του ως ένα άδειο τάφο θα χρησίμευε μόνο να ενθαρρύνει την πίστη στην ανάσταση Του.

Κατά Ματθαίον 27, 62-64 - Την επόμενη μέρα, μετά την προπόνηση, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι συγκεντρώθηκαν στο Πιλάτο. "Κύριε," είπε, "θυμόμαστε ότι όταν ο απατεώνας ήταν ακόμα ζωντανός, δήλωσε:" Μετά από τρεις ημέρες θα αυξηθεί και πάλι. "Τάφος Καταδικάζει, λοιπόν, ας φρουρούνται μέχρι την τρίτη μέρα, μήπως χάσει τους μαθητές του να τον κλέψει μακριά και πω στους ανθρώπους,« αυτός έχει αυξηθεί! "Θα ήταν ακόμη χειρότερη αίρεση από το πρώτο! "" Θα φρουράς, "ο Πιλάτος είπε προς αυτούς." Πήγαινε και να παρακολουθήσετε όσο μπορείτε. "Και έτσι πήγαν και καταλαμβάνεται από τη σφράγιση των φρουρών τάφος πέτρα.

3 συνεδρίαση Προσωπικά.

Η ανάσταση παρέχει τη μόνη εύλογη εξήγηση ότι ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του. Μετά την ανάστασή του, ο Ιησούς εμφανίστηκε τουλάχιστον δέκα φορές σε εκείνους που τον ήξεραν, και πάνω από 500 άτομα ταυτόχρονα. Ο Κύριος απέδειξε ότι αυτές οι εμφανίσεις δεν ήταν παραισθήσεις, γιατί έφαγαν και μίλησε μαζί τους και τον άγγιξε.

20 Γενάρη, 26-27 - Μια εβδομάδα αργότερα οι μαθητές του ήταν και πάλι μέσα και ο Θωμάς μαζί τους. Οι πόρτες ήταν κλειστές, αλλά ο Ιησούς ήρθε και στάθηκε στη μέση με τις λέξεις: ". Ειρήνη είναι μαζί σας" Στη συνέχεια, είπε ο Thomas, "Βάλτε το δάχτυλό σας εδώ. Κοιτάξτε τα χέρια μου. Κρατήστε το χέρι σας και βάλτε το σε μέρος μου. Σταματήστε να είστε απίστων και να αρχίσει να πιστεύει."

Λουκ. 24, 36-42 - Ενώ μιλάμε, ο Ιησούς βρισκόταν ανάμεσά τους. "Η ειρήνη να είναι μαζί σου», είπε. Είναι σε ένα τρομερό τρόμο, αλλά νόμιζε ότι βλέπει το φάντασμα. Τους είπε, «Γιατί είσαι τόσο φοβισμένη Γιατί αμφιβολία Κοίτα τα χέρια και τα πόδια μου -? Εγώ είμαι Touch μου και να βλέπουν για ένα πνεύμα δεν σάρκα και οστά, όπως μπορείτε να δείτε, εγώ το πήρα!" Μετά την ότι, τους έδειξε τα χέρια και τα πόδια του. Όταν ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει τη χαρά και μόλις αναρωτήθηκε, τους ρώτησε: «Μήπως έχετε κάτι να φάω;" Έτσι έφερε ένα κομμάτι από ψάρι ψητό, το πήρε και έφαγε μπροστά τους.

4 Ο Ιησούς δεν θα μπορούσε, για μια ζωή που έχει εξουσία επί του θανάτου.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού που συγκεντρώνουν από το θάνατο πολλών ανθρώπων. Ήταν ο Λάζαρος, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από αρκετές ημέρες, τότε η κόρη Jair, χήρες Naim γιο. Σε θάνατο του Ιησού, αλλά και άνοιξαν οι τάφοι πολλών θρησκευτικών άνθρωποι έχουν αφυπνισθεί στη ζωή και στη συνέχεια στον ουρανό.

Κατά Ματθαίον 27, 51-54 - Και ιδού, η αυλαία ναού σχίζεται στα δύο, από πάνω έως κάτω, η γη άρχισε να τρέμει, βράχοι χωρίστηκαν, τάφοι ανοίχτηκαν και πολλοί φορείς της άγιοι ήταν αναστήθηκε, βγήκε από τους τάφους, μετά του ανάσταση μπήκαν στην ιερή πόλη και εμφανίστηκε σε πολλά. Centurion και εκείνοι με αυτόν που φρουρούσαν τον Ιησού, είδε το σεισμό και όλα ήταν σε εξέλιξη, πολύ έκπληκτος και είπε: "! Ήταν πραγματικά ο Υιός του Θεού"

Λουκ 7, 12-13 - Όταν πλησίασε την πύλη της πόλης, μόλις έφερε σε νεκρούς. Ήταν ο μόνος γιος της μητέρας του και ήταν χήρα. Ήταν συνοδεύεται από πλήθος κόσμου από την πόλη. Όταν ο Κύριος είδε ότι η χήρα ήταν συμπόνια της. «Μην κλαις», είπε. Ήρθε και άγγιξε το φέρετρο. Porters σταμάτησε. Στη συνέχεια είπε: "Boy, θα ήθελα να σας πω, σήκω!" Και ο νεκρός ανασηκώθηκε και άρχισε να μιλάει. Ο Ιησούς τον στη μητέρα του.

John 11,17, 23-25, 38-43 - Ο Ιησούς ήρθε τέσσερις ημέρες μετά την κηδεία του Λαζάρου. "Ο αδερφός σου θα αυξηθεί," Ο Ιησούς είπε το unto αυτή. "Ξέρω ότι θα αυξηθεί - στην ανάσταση την τελευταία ημέρα», δήλωσε η Μάρθα. "Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή," ο Ιησούς είπε το unto αυτή. "Όποιος πιστεύει σε μένα, ακόμα κι αν πεθάνει, θα ζήσει. Και όποιος ζει και πιστεύει σε μένα δεν θα πεθάνει για πάντα. Πιστεύετε ότι;" Σε βαθύτατη λύπη της ότι ο Ιησούς ήρθε στον τάφο. Ήταν απασχολημένος με μια σπηλιά πέτρα.

"Σωρός η πέτρα," είπε ο Ιησούς. "Κύριε, βρωμάει», δήλωσε η Μάρθα, η αδελφή του νεκρού. "Είναι στο τάφο τέσσερις μέρες!" "Μήπως μπορώ να σας πω ότι αν πιστεύετε ότι θα δείτε τη δόξα του Θεού;" Ο Ιησούς της είπε.

Όταν αφαιρεθεί η πέτρα από τον τάφο, ο Ιησούς έθεσε τα μάτια του και είπε:. "Πατέρα, σας ευχαριστώ που με ακούσατε ξέρω ότι πάντα ακούω, αλλά το λέω αυτό λόγω της πληθώρας που στέκεται γύρω από να πιστεύουμε ότι στείλατε . μου "Μόλις είπε ότι, δυνατή φωνή:« Λάζαρε, έλα έξω », και αυτός που πέθανε, πήγε έξω. Τα χέρια και τα πόδια ήταν δεμένα και καμβάδες πρόσωπό του ντυμένο πέπλο. "Λύστε τον και αφήστε τον να φύγει», είπε ο Ιησούς σ 'αυτά.

5 Ίδρυση της Εκκλησίας.

Ανάσταση είναι η μόνη λογική εξήγηση για την έναρξη της Χριστιανικής Εκκλησίας. Η Χριστιανική Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος φορέας της ιστορίας του ανθρώπου που υπήρξε ποτέ. Περισσότερα από τα μισά του πρώτου κήρυγμα ενδιαφερόμενο την ανάσταση.

Πράξεις 2,22-24 - Ακούστε τις λέξεις μου, οι Ισραηλίτες, ο Θεός θα αποδείξει ποιος είναι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, μέσα από αυτό όταν τοποθετείτε τα θαύματα, σημεία και τέρατα, όπως γνωρίζετε πολύ καλά. Όταν ο Θεός σύμφωνα με την διαθήκη του, έδωσε και κάποια πρόνοια, έχει σταυρωθεί τον κακό χέρια. Αλλά ο Θεός τον ανέβασε και απαλλάσσει τον πόνο του θανάτου, επειδή δεν μπόρεσε να παραμείνει στην εξουσία του.

Πράξεις 2, 32 - και ότι ο Θεός ανέστησε τον Ιησού - είμαστε όλοι μάρτυρες του! Ήταν εξυψώνεται προς το δεξί χέρι του Θεού, την υπόσχεση του Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, αυτό που βλέπω και ακούω είναι το ξεχείλισμα.

Η πρόωρη εκκλησία γνώριζε, ότι αυτή είναι η ουσία του μηνύματός της. Οι εχθροί του Ιησού και των οπαδών του θα μπορούσαν να διακοπούν ανά πάσα στιγμή απλά με το να αποδειχθεί ότι το σώμα του, αλλά ο Ιησούς ήταν ζωντανός.

6o Άλλαξε τη ζωή των μαθητών.

Ανάσταση είναι η μόνη λογική εξήγηση για την αλλαγή στη ζωή των μαθητών. Τον ερειπωμένο πριν σταυρώθηκε, και μετά το θάνατό του ήταν αποθαρρύνεται και φοβισμένοι. Αναμείνετε τον Ιησού να αναστηθεί από τους νεκρούς.

Λουκ. 24, 1-11 - Νωρίς σήμερα το πρωί την πρώτη ημέρα της εβδομάδας πήρε το έτοιμο μπαχαρικά και πήγε με άλλες γυναίκες στον τάφο. Βρήκαν, όμως, η πέτρα έλασης μακριά από τον τάφο, και όταν πήγε μέσα, βρήκαν το σώμα του Κυρίου Ιησού. Δεν ήξεραν τι σκέφτεστε για αυτό, όταν στάθηκε μπροστά τους δύο άνδρες στο λαμπρό ρόμπες. Ο φοβισμένος γυναίκες υπέκυψε τα πρόσωπά τους με το έδαφος, αλλά τους είπε:; "Γιατί ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών Υπάρχει, σηκώθηκε Θυμηθείτε πως μπορείτε ακόμα στη Γαλιλαία, λέγοντας, Υιός του ανθρώπου θα πρέπει να παραδίδεται στα χέρια! των αμαρτωλών ανδρών και να σταυρωθεί, αλλά την τρίτη αύξηση την ημέρα από τους νεκρούς. ""

Τότε θυμήθηκα τα λόγια του, και όταν επέστρεψε από τον τάφο του είπαν όλα τα έντεκα μαθητές και όλους τους άλλους. Ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, Johanna, η Μαρία Ιακώβου, και άλλοι που ήταν μαζί τους. Είπε στους αποστόλους, αλλά θεωρούσαν τις λέξεις και πιστεύω τους για να μιλήσουν. Αλλά Πέτρος σηκώθηκε και έτρεξε προς τον τάφο. Όπως πήγαμε μέσα, είδε εκεί έναν καμβά. Έτσι, επέστρεψε στο σπίτι του στην έκπληξη σε ό, τι είχε συμβεί.

Ωστόσο, μετά την ανάστασή Του, και μετά από όσα συνέβησαν την Πεντηκοστή, μετατράπηκαν από τη δύναμη του Αναστάντος Χριστού. Ο φοβισμένος και απογοητευμένος άνθρωποι γίνονται γενναίος και ζήλο, που βάζουν την πίστη τους στη ζωή τους. θαρραλέα συμπεριφορά τους θα είχε νόημα, αν πίστευαν ότι ο Ιησούς Χριστός όντως αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ήταν ένα γεγονός για το οποίο αξίζει να πεθάνει για.

LIVE ΘΕΟΣ

Λόγω της ανάστασης του Ιησού, η αληθινή ακόλουθοί του δεν τηρούν απλώς το ηθικό κώδικα ενός νεκρού ιδρυτή, αλλά έχουν μια προσωπική σχέση με τον ζωντανό Θεό. Ο Ιησούς Χριστός ζει σήμερα και πιστά ευλογεί εκείνους που εμπιστεύονται και να υπακούουν σ 'Αυτόν, και εμπλουτίζει τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί αναγνωρίζουν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν επηρεάσει πολύ τον κόσμο. Για παράδειγμα, ένας Γάλλος επιστήμονας και φιλόσοφος Μπλεζ Πασκάλ, δήλωσε: «Σε κάθε ανθρώπινη καρδιά υπάρχει ένας Θεός σχήματος κενό που μόνο ο Θεός μπορεί να γεμίσει μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού."

«Όταν διάβασα τη Βίβλο, συνειδητοποίησα ότι ο Ιησούς είναι ο μόνος δρόμος προς τον Θεό ... Πιστεύω ότι όταν τις γνώσεις μου για τον Ιησού μετατραπεί σε κάτι προσωπικό που τον πιστεύω, άνοιξα την πόρτα στη ζωή» από τον Cliff Richard.

Εσείς προσωπικά θα δεχτεί τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα; Αν και ακούγεται πολύ τολμηρό, είναι δυνατόν! Ο Ιησούς θέλει να καθιερώσει μαζί σας μια προσωπική, σχέση αγάπης. Έχει ήδη κάνει ό, τι ήταν αναγκαίο.


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα

Αγία Γραφή Προφητεία - Το θηρίο αυξάνεται από τη θάλασσα - Αποκάλυψη 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg Αποκάλυψη 13 1-10 - Τότε είδα το θηρίο εκτελεί με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, τα κέρατα είχε στέμματα δέκα επάνω στα κεφάλια του βλάσφημο όνομα. Το θηρίο που είδα ήταν ...
Added: 22.02.2011
Απόψεις: 385437x

Adventismu Ίδρυση, EGWhiteová - Προφητεία Δανιήλ 8, 9, κεφάλαιο

299_egw-vision-with-bible2.jpg Από την ημέρα που ο Αδάμ και η Εύα έφυγαν από την πύλη, κλάμα, ο Κήπος της Εδέμ, ο Θεός περιμένει ο λαός του Κυρίου, που σπάζει τη δύναμη του Εωσφόρου ...
Added: 25.12.2010
Απόψεις: 176326x

Πνεύμα της Προφητείας - Ellen Γκουλντ Λευκή

161_ellen_gould_white.jpg Το χάρισμα της προφητείας εκδηλώθηκε στην υπηρεσία της Ellen G. White, ο οποίος ήταν ένας από τους ιδρυτές της έβδομης ημέρας Adventist Εκκλησία. Συμβούλιο έλαβε ενέπνευσε το λαό του Θεού, τον ...
Added: 05.10.2010
Απόψεις: 313728x

Καταστροφή έρχεται όταν ο Θεός θα ταρακουνήσει το έδαφος!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Η Αγία Γραφή προειδοποιεί σαφώς ότι ένα από τα τελευταία σημεία πριν την έλευση του Ιησού Χριστού είναι ότι ο Θεός είναι η ανακίνηση της χώρας μας. Σήμερα, οι περισσότεροι με ...
Ενημερώθηκε: 18.02.2013
Added: 02.04.2011
Απόψεις: 335137x

Μεσσιανική Εβραίοι

164_izrael_vlajka.jpg Μεσσιανική Εβραίοι - προφητείαΕκτός από τις πολυάριθμες χριστιανικές ομολογίες υπάρχουν στο Ισραήλ και το κίνημα των λεγόμενων «μεσσιανική Εβραίους». Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως προέρχονται από εβραϊκές οικογένειες, αλλά πιστεύω στον Ιησού ...
Added: 06.10.2010
Απόψεις: 262396x

El.AmazingHope.net - Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς - έξι λόγοι για να το επιβεβαιώσει