El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Πνεύμα της Προφητείας - Ellen Γκουλντ Λευκή

Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα

161_ellen_gould_white.jpg

Πνεύμα της Προφητείας - Ellen Γκουλντ Λευκή

Added: 05.10.2010
Απόψεις: 299424x
Θέματα: Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα
PrintTisk

Το χάρισμα της προφητείας εκδηλώθηκε στην υπηρεσία της Ellen G. White, ο οποίος ήταν ένας από τους ιδρυτές της έβδομης ημέρας Adventist Εκκλησία. Συμβούλιο έλαβε ενέπνευσε το λαό του Θεού, τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος στην αρχή του δέκατου ένατου αιώνα, άρχισε να φέρει το μήνυμα του Θεού ήταν παγκοσμίως ενός άνδρα. προφητικό καλώντας την να εκτεθεί σε κριτική εξέταση. Μήπως τα κριτήρια της Αγίας Γραφής και το προφητικό χάρισμα του χρησιμοποιήθηκε για πάνω από επτά χρόνια. Από το 1844, όταν ήταν δεκαεπτά μέχρι το θάνατό του το 1915, έλαβε περισσότερες από δύο χιλιάδες όραμα. Κατά τη διάρκεια της ζωής της έζησε και εργάστηκε στην Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, όπου ενημέρωσε νέα οργανωμένη δουλειά, διαλέξεις και έγραψε.

Ellen White αποδείχθηκε ποτέ τον ισχυρισμό σας ότι η αρκούδα ήταν ένας προφήτης, αλλά δεν το αντιταχθεί, ενώ άλλοι της που ονομάζεται έτσι. Εξηγεί: «Στα νιάτα μου, μου ζητήθηκε: Είστε ένας προφήτης μου απάντησε:« Εγώ είμαι αγγελιοφόρος του Κυρίου.

Εφαρμογή του προφητικού κριτήρια. Σε ποιο βαθμό η υπηρεσία του Ellen White συμφωνεί με το βιβλικό κριτήρια προφήτης;

1 Συγκατάθεση στην Αγία Γραφή. Λογοτεχνικό έργο της περιλαμβάνει εκτενή δεκάδες βιβλικών κειμένων, τα οποία συχνά συνοδεύεται από μια λεπτομερή εξήγηση. Προσεκτική μελέτη έδειξε ότι τα γραπτά της είναι συνεπείς, ακριβείς και σε πλήρη συμφωνία με την Αγία Γραφή.

2ο Η ακρίβεια των προβλέψεων. Γραφές Έλεν λευκού περιλαμβάνουν ένα σχετικά μικρό αριθμό των προβλέψεων. Μερικά από αυτά είναι γεμάτο, άλλοι επαγγελματίες να ανταποκριθούν τους περιμένουν ακόμα. Εκείνοι που μπορούμε να θεωρήσουμε είναι γεμάτο με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Ακολουθούν δύο παραδείγματα που αποδεικνύουν την προφητική άποψη:

Η άνοδος της σύγχρονης πνευματισμό.

Το 1850, όταν πνευματισμό ήταν στην αρχή της ανάπτυξής του, από την Ellen White περιγράφει ως απάτη και η πρόσφατη επέκταση των προβλέψεων της. Μολονότι την εποχή εκείνη ήταν σε πλήρη αντίθεση με το χριστιανικό κίνημα, προέβλεψε ότι η εχθρότητά του προς τον Χριστιανισμό και ότι οι αλλαγές που θα δώσουν το σεβασμό τους Χριστιανούς. Από τότε, η εξάπλωση πνευματισμό σε όλο τον κόσμο και κέρδισε τα εκατομμύρια των οπαδών. Άλλαξε τη στάση του κατά της χριστιανικής, πολλοί Χριστιανοί καλούνται μέντιουμ.

Η στενή συνεργασία μεταξύ καθολικών και προτεσταντών.

Κατά τη διάρκεια της Ellen G. White υπήρχε μεταξύ καθολικών και προτεσταντών, ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ τους απέκλεισαν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Μεταξύ των Προτεσταντών κυριάρχησε στην αντι-καθολική συναίσθημα. Ellen White προφήτευσε ότι το αποτέλεσμα των μεγάλων αλλαγών στο εσωτερικό του Προτεσταντισμού θα απομακρυνθούν από τη ρεφορμιστική πίστη. Κατά συνέπεια, η μείωση του χάσματος μεταξύ καθολικών και προτεσταντών, με αποτέλεσμα να γεφυρωθεί το χάσμα που τις χώριζε. Στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό της, σημειώθηκε αύξηση της οικουμενικής κίνησης, την ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και την Καθολική Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού. Δεδομένου ότι οι Προτεστάντες δεν θα είναι πλέον γνωρίζουν ή ίσως ακόμη και να απορρίψει εντελώς ρεφορμιστικές απόψεις σχετικά με την ερμηνεία της προφητείας. Οι μείζονες αλλαγές για την άρση των φραγμών μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών και οδήγησε σε στενή συνεργασία όλο και περισσότερο.

. 3 Αναγνώριση της ενανθρωπήσεως του Χριστού Ellen G. White έγραψε πολλά για τη ζωή του Χριστού - για το ρόλο του ως Λόρδο και Savior, το εξιλαστήριο θυσία στο σταυρό, το παρόν μεσολαβητικής υπηρεσίας του, αυτά είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα γραπτά της. Το βιβλίο της επιθυμίας των ηλικιών θεωρείται ένα από τα πιο πνευματικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ για τη ζωή του Χριστού. Κάντε κράτηση Ταξίδι στο Χριστό, ο οποίος είναι η πιο κοινή βιβλίο, έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε μια βαθύτερη σχέση με τον Χριστό.

γραφές της αντιπροσωπεύουν σαφώς Χριστό ως αληθινό Θεό και αληθινό άνθρωπο. ισόρροπη ερμηνείες του είναι απολύτως συνεπής με τη Βίβλο, προσπαθώντας να αποφευχθεί η υπερβολική έμφαση σε ένα ή τον άλλο χαρακτήρα, το οποίο ήταν ένα πρόβλημα που προκαλείται στην ιστορία του Χριστιανισμού, τόσες αντιφάσεις.

4 Η επίδραση των υπηρεσιών της. Για περισσότερο από έναν αιώνα έχει περάσει από Ellen White έλαβε το χάρισμα της προφητείας. Η εκκλησία και η ζωή όσων λάβουν σοβαρά υπόψη τις συμβουλές της, παρουσιάζουν τις επιπτώσεις της ζωής της και είχε ένα μήνυμα. λογοτεχνικό έργο της περιλαμβάνει πάνω από 80 βιβλία, 200 φυλλάδια και φυλλάδια και 4.600 άρθρα σε περιοδικά. Κηρύγματα / Ομιλίες, ημερολόγια, επιστολές και μαρτυρίες των ειδικών συνθέτουν ένα άλλο 60.000 σελίδες της χειρόγραφο υλικό.

Το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εργασίας είναι εκπληκτική. εμπειρογνωμοσύνη Ellen White είναι περιορίζεται σε μερικές περιοχές. Ο Κύριος έδωσε τις συμβουλές της για την υγεία, την εκπαίδευση, την οικογενειακή ζωή, εγκράτεια, εκχριστιανισμού, των εκδόσεων του έργου, σωστή διατροφή, ιατρική εργασία σε πολλούς άλλους τομείς. Ίσως το πιο εκπληκτικό γραπτά της για την υγεία, γιατί αυτό που κηρύττουμε για περισσότερο από εκατό χρόνια πριν, όπως επιβεβαιώθηκε από τη σύγχρονη επιστήμη. γραφές της εστιάζονται στον Ιησού Χριστό και την προώθηση των υψηλών ηθικών και τις ηθικές αξίες της ιουδαιο-χριστιανική παράδοση.

Πνεύμα της Προφητείας και την Αγία Γραφή. γραφές Ellen λευκού δεν αντικαθιστούν την Αγία Γραφή δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την Αγία Γραφή.

Μόνο η Αγία Γραφή είναι ένα μοναδικό μέτρο, το οποίο πρέπει να θεωρούνται τα γραπτά της και άλλα έντυπα, που πρέπει να τηρούνται.

1 Η Αγία Γραφή είναι το υπέρτατο κριτήριο. Έβδομης ημέρας Adventist Εκκλησία υποστήριξε πλήρως την αρχή της Μεταρρύθμισης της Scriptura Sola. Η Αγία Γραφή είναι δικό διερμηνέα του, και μόνο η Βίβλος είναι το θεμέλιο όλων των μαθησιακών. Οι ιδρυτές της Εκκλησίας διατύπωσε τις δογματικές αρχές μέσω μελέτης Αγίας Γραφής. Αυτή η μάθηση μπορεί να εμπίπτει στη συνέχεια μέσα από το όραμα της Ellen White. Το κύριο καθήκον του κατά την ανάπτυξη αυτού του δόγματος ήταν να τους οδηγήσει να κατανοήσουν την Αγία Γραφή και να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους, που σημειώθηκε σχετικά με τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Ellen White ίδιος πίστευε και δίδαξε ότι η Βίβλος είναι ο υπέρτατος κανόνας για την εκκλησία. Στο πρώτο της βιβλίο που δημοσιεύθηκε το 1851, έγραψε: ". Σας συνιστώ, αγαπητέ αναγνώστη, ο Λόγος του Θεού, όπως τον κανόνα της πίστης σας και της ζωής Αυτή η λέξη θα κριθεί Αυτή η άποψη δεν έχει αλλάξει ποτέ..

2ο Οδηγός για την Αγία Γραφή. Ellen White αναγνώρισε ότι η αποστολή της είναι να οδηγήσει τους ανθρώπους πίσω στην Αγία Γραφή. "Λίγο προσοχή με την Αγία Γραφή, είπε, διότι" ο Κύριος έδωσε σε μικρότερο φως, το οποίο έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο φως.

3 Σύμβουλος στην κατανόηση της Βίβλου. Ellen G. White κατανοήσει τα γραπτά του, ως οδηγός για την καλύτερη κατανόηση της Βίβλου. «Είναι ένα επιπλέον δικαίωμα. Απλοποιημένα μέσα από τη μαρτυρία του Θεού είναι μεγάλες αλήθειες που έχουν ήδη δοθεί και είναι ο επιλεγεί πορεία προς τα εμπρός για τους ανθρώπους να ξυπνήσουν μέσα και εντυπωσίασε το μυαλό των ανθρώπων που ήταν όλοι χωρίς δικαιολογία." Γραπτή μαρτυρία δόθηκε με σκοπό να φέρει νέο φως, αλλά απότομα έντονα στην καρδιά ήδη αποκαλύψει εμπνευσμένη αλήθειες.

4 Οδηγός για την εφαρμογή της βιβλικής αρχών. Σε πολλά από τα γραπτά της να εφαρμόσει βιβλικές συμβουλές στην καθημερινή ζωή. Ellen White έγραψε ότι ήταν ενθαρρύνονται να "λέξη και στυλό, εξήγησε τις γενικές αρχές και τονίζεται επίσης ο κίνδυνος σφαλμάτων και τις αμαρτίες κάποιων πιστών να έχει όλα προειδοποίησε, επίπληξη και έλαβε συμβουλές.

Πιστοί Call

Προφητείες της Αποκάλυψης του Ιωάννη, η οποία λέει ότι «η μαρτυρία του Ιησού αντικατοπτρίζεται από το« πνεύμα της προφητείας στις τελευταίες ημέρες της ιστορίας της γης, προσκαλεί όλους να μην είναι αδιάφορη ή δύσπιστος, αλλά να "εξετάσει όλα τα πράγματα και να" εξακολουθεί να ισχύει. Πολλά να κερδίσουν ή να χάσουν με την εξέταση το προφητικό χάρισμα. Ιωσαφάτ είπε, "Πίστεψε στον Κύριο τον Θεό σας και δεν θα μετακινηθούν, πιστεύω προφήτες του, έτσι πρέπει να ευημερήσουν. (2 Χρονικών 20,20) Τα λόγια του είναι, όπως ισχύει και σήμερα.

Πηγή: www.casd.cz


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Οι προφήτες της Βίβλου και σήμερα

Μεσσιανική Εβραίοι

164_izrael_vlajka.jpg Μεσσιανική Εβραίοι - προφητείαΕκτός από τις πολυάριθμες χριστιανικές ομολογίες υπάρχουν στο Ισραήλ και το κίνημα των λεγόμενων «μεσσιανική Εβραίους». Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως προέρχονται από εβραϊκές οικογένειες, αλλά πιστεύω στον Ιησού ...
Added: 06.10.2010
Απόψεις: 250086x

Αγία Γραφή Προφητεία - Το θηρίο αυξάνεται από τη θάλασσα - Αποκάλυψη 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg Αποκάλυψη 13 1-10 - Τότε είδα το θηρίο εκτελεί με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, τα κέρατα είχε στέμματα δέκα επάνω στα κεφάλια του βλάσφημο όνομα. Το θηρίο που είδα ήταν ...
Added: 22.02.2011
Απόψεις: 371855x

Αγία Γραφή Προφητεία - Daniel 2 - Παγκόσμια Ιστορία

182_socha_bible_daniel.jpg Αγία Γραφή Προφητεία - Το Άγαλμα του Δανιήλ, μια επισκόπηση της ιστορίας του κόσμουΟ Κύριος ο Θεός είναι η ιστορία του πλανήτη μας σταθερά στα χέρια τους, με τη χώρα μας ...
Added: 18.10.2010
Απόψεις: 312521x

Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς - έξι λόγοι για να το επιβεβαιώσει

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σταυρώθηκε, θάφτηκε και τρεις μέρες αργότερα αναστήθηκε από τους νεκρούς. Δεν υπάρχει άλλη θρησκεία δεν ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής του αναστήθηκε. Σε ότι ο Χριστιανισμός είναι ...
Added: 08.12.2010
Απόψεις: 313278x

Adventismu Ίδρυση, EGWhiteová - Προφητεία Δανιήλ 8, 9, κεφάλαιο

299_egw-vision-with-bible2.jpg Από την ημέρα που ο Αδάμ και η Εύα έφυγαν από την πύλη, κλάμα, ο Κήπος της Εδέμ, ο Θεός περιμένει ο λαός του Κυρίου, που σπάζει τη δύναμη του Εωσφόρου ...
Added: 25.12.2010
Απόψεις: 166564x

El.AmazingHope.net - Πνεύμα της Προφητείας - Ellen Γκουλντ Λευκή