El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Πείνα στον κόσμο

Η τρέχουσα παγκόσμια γεγονότα

158_hladomor_ve_svete.jpg

Πείνα στον κόσμο

Added: 01.10.2010
Απόψεις: 363703x
Θέματα: Η τρέχουσα παγκόσμια γεγονότα
PrintTisk

ΟΗΕ: Αριθμός των πεινασμένων στον κόσμο υπερβαίνει το ένα δισ. ευρώ και λόγω της οικονομικής κρίσης

Ο συνδυασμός της επισιτιστικής κρίσης και της οικονομικής προκάλεσε τον αριθμό των πεινασμένων στον κόσμο υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο. Σε σύγκριση με πέρυσι ο αριθμός αυξήθηκε κατά 100 εκατομμύρια έως 1,02 δισεκατομμύρια, είπε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, εξειδικευμένες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Αυτό είναι το χειρότερο ρεκόρ στο σαράντα χρόνια. Σχεδόν το σύνολο των πεινασμένων ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ένα δισεκατομμύριο και είκοσι εκατομμύρια. Τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό. Οι περισσότεροι, 642 εκατ. ευρώ, η πλειοψηφία της Ασίας και του Ειρηνικού.

Στην υποσαχάρια Αφρική, 265 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, 53 εκατομμύρια ευρώ. Στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική 42 εκατ. ευρώ. "Μόνο" δεκαπέντε εκατομμυρίων πεινασμένων ανθρώπων ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες, ανέφερε η έκθεση.

Από το περασμένο έτος αυξήθηκε τρομακτικά ένα δισεκατομμύριο πεινασμένοι, και η ισορροπία είναι το χειρότερο της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης κατά τα 70 έτη.

Περισσότερα τρομακτική άγονες λιμό στο Νίγηρα. Τροφίμων έχει εκατομμύρια

Περισσότερο από το ήμισυ των 12,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πείνα Νίγηρα απειλούν, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις. Για να κατηγορούν την κακή συγκομιδή λόγω ξηρασίας. Νίγηρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ βιώνει τη χειρότερη κρίση των τροφίμων στην ιστορία της.

Υποφέρουν από έλλειψη τροφής, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι - εκ των οποίων 400.000 είναι παιδιά που έχουν ακόμη και πέντε χρόνια, ανησυχητική η βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam και Save the Children, με την άμεση βοήθεια που χρειάζονται περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα, αλλά έχει ήδη λάβει διαστάσεις κρίσης μεγαλύτερη από την περίοδο της ξηρασίας, το 2005. Ζήτησαν για δέκα εκατομμύρια δολάρια (207 εκατ. ευρώ) σε βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με το διευθυντή του ΟΗΕ στον Νίγηρα, η τρέχουσα κρίση είναι η χειρότερη ακόμα στην ιστορία της χώρας. Όμως, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν σήμερα μόνο το ήμισυ των κεφαλαίων που απαιτούνται για την εξάλειψη των συνεπειών της ξηρασίας και να εξασφαλίσει επαρκή τροφή.

Επισιτιστική κρίση ξέσπασε στο Νίγηρα, λόγω της έλλειψης των βροχοπτώσεων και κατά συνέπεια κακή εσοδεία το περασμένο έτος. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, πολλοί άνθρωποι και όχι τα χρήματα σε ακόμη πολύ βασικά τρόφιμα όπως τα δημητριακά, το BBC είπε στο Web site της ότι θα είναι η επόμενη σοδειά το Σεπτέμβριο.

Η πείνα σκοτώνει ένα παιδί κάθε πέντε δευτερόλεπτα. Οι ηγέτες του κόσμου δεν με νοιάζει

Διάσκεψη Κορυφής για την Επισιτιστική Ασφάλεια, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στην παντελή αδιαφορία των πολιτικών κόσμο και έφερε μικρή πρόοδο όσον αφορά την καταπολέμηση της πείνας, η οποία ήταν ο κύριος στόχος της. Ωστόσο, στον κόσμο πεθαίνουν λόγω υποσιτισμού κάθε πέντε δευτερόλεπτα, ένα παιδί, περισσότερες από 17.000 την ημέρα και συνολικά εκατ. ευρώ ετησίως 6.

Για παράδειγμα, οι ηγέτες των οικονομικά ισχυρών χωρών, το λεγόμενο G8, αλλά τα λόγια του ακούγεται. Η σύνοδος κορυφής δεν έχει φτάσει. "Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι ηγέτες των μεγαλύτερων και πλουσιότερων χωρών ήρθε», είπε Gawain Κρίπκι της βρετανικής φιλανθρωπίας Oxfam. "Χωρίς αυτές, είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πώς η popery κόσμο με αυτές τις προκλήσεις." Από τα 192 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από αυτές τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν λιγότερο από το ένα τρίτο ή ακόμη και πολλές χώρες έστειλαν τους υπουργούς της γεωργίας και όχι ηγέτες.

Πηγή: http://zpravy.idnes.cz/

ΣΧΟΛΙΑ

Η πείνα και στο παρελθόν πολλές φορές, αλλά ποτέ σε τέτοια κλίμακα όπως και στο παρελθόν λίγες δεκαετίες. Ποτέ πριν δεν ήταν μια έλλειψη στον κόσμο πολλές εκατοντάδες των εκατομμυρίων των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα ή υποσιτισμό.

Εκπληρώσει την προφητεία Βιβλική που είπε ο Ιησούς Χριστός. Όλα αυτά πρέπει να έρχονται ξανά από την αρχή και το τέλος που υποφέρουν σε αυτή τη γη. Η Αγία Γραφή μιλάει σαφώς και για εκείνους που έχουν μελετηθεί και σε σχέση με την ιστορία πολύ συγκεκριμένα. Δεν υπάρχει καλύτερη και αξιόπιστη προφητεία, και δεν υπάρχει καλύτερη αφετηρία από τον Ιησού Χριστό.

Ματθαίος 24,7 - ξεσπάσει σε διάφορες λιμούς σεισμούς τόπους και.

Mark 13, 8, - σε διάφορα σημεία λιμοί και σεισμοί θα ξεσπάσει. Αλλά είναι μόνο η αρχή της πόνους τοκετού.

Ματθαίος 24,27 - Η έλευση του Υιού του ανθρώπου, έρχεται σαν αστραπή - φωτίζουν τον ουρανό από την ανατολή στη δύση.


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Η τρέχουσα παγκόσμια γεγονότα

Παγκόσμια ώρα, πόσοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο;

157_world_clock.jpg Αναρωτιέστε πώς πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο; Θέλετε να μάθετε πόσοι άνθρωποι γεννιούνται, πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο ή κατά τη στιγμή; Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το ποσοστό της ...
Added: 30.09.2010
Απόψεις: 334392x

Ο πρώην Πάπας Ιωάννης Παύλος Β '. θα ανακηρυχθεί άγιος - Ποια η Αγία Γραφή;

316_vatikan.jpg Το σημερινό Πάπα Βενέδικτο XVI, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ο προκάτοχός του Ιωάννης Παύλος Β '. αναγνωρίζει την εκτέλεση ενός θαύματος. Αυτό μπορεί να είναι ένας πρώην παπάς επίσημα beatified. ...
Added: 18.01.2011
Απόψεις: 181041x

Κίνα ευαγγελισμού τον υπόλοιπο κόσμο - ένα κίνημα (πίσω στην Ιερουσαλήμ)

284_china_globus_vlajka.jpg Για την Επιστροφή στο όραμα Ιερουσαλήμ χιλιάδες Κινέζοι είναι πρόθυμοι να πεθάνουν. Τουλάχιστον θα πρέπει να μάθετε το γιατί. Ο Ναπολέων είχε πει κάποτε: «Όταν η Κίνα κινείται, αλλάζει το πρόσωπο ...
Added: 06.12.2010
Απόψεις: 190033x

Μεσσιανική Εβραίοι

164_izrael_vlajka.jpg Μεσσιανική Εβραίοι - προφητείαΕκτός από τις πολυάριθμες χριστιανικές ομολογίες υπάρχουν στο Ισραήλ και το κίνημα των λεγόμενων «μεσσιανική Εβραίους». Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως προέρχονται από εβραϊκές οικογένειες, αλλά πιστεύω στον Ιησού ...
Added: 06.10.2010
Απόψεις: 263150x

Οι μυστηριώδεις θάνατοι των ζώων σε όλο τον κόσμο

396_uhyn_ryby.jpg Από τα τέλη του περασμένου έτους, υπάρχουν μυστηριώδης θάνατος των διαφόρων ειδών σε όλο τον κόσμο. Πεθαίνουν ξαφνικά σε μεγάλους αριθμούς και χωρίς προφανή αιτία. Η αιτία δεν είναι ακόμα η ...
Added: 24.03.2011
Απόψεις: 252519x

El.AmazingHope.net - Πείνα στον κόσμο