El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Η πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου - Λουκά 16, 19-31

Τι είναι ο θάνατος;

162_bible_lukas_16_19_31.jpg

Η πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου - Λουκά 16, 19-31

Added: 05.10.2010
Απόψεις: 296152x
Θέματα: Τι είναι ο θάνατος;
PrintTisk

Πάνω απ 'αυτό το κεφάλαιο με παζλ πολλούς ανθρώπους - γιατί ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια παραβολή.

Όπως και άλλες παραβολές, ο Χριστός ήρθε στην αναπαράσταση της ζωής των πλουσίων και των φτωχών Λαζάρου των προσδοκιών ζωής των ακροατών τους.

Λουκ 16,19-31 - Ο πλούσιος και Λάζαρος

"Υπήρξε ένα πλούσιο άνδρα, ντυμένος με πορφύρα και εκλεκτά λινά και γιόρτασε καθημερινά μεγάλος. Ήταν επίσης ένα ορισμένο ζητιάνος ονομάστηκε Λάζαρο, ο οποίος βρισκόταν στο πύλη του γεμάτο πληγές, και τουλάχιστον ήθελε να φάει ό, τι έπεσε από το τραπέζι των πλουσίων . Ακόμα και τα σκυλιά ήρθαν και έγλειψε τις πληγές του. Μια μέρα ο ζητιάνος πέθαναν και οι άγγελοι τον πήρε στην αγκαλιά του Αβραάμ. Αυτός ο πλούσιος, επίσης, πέθανε και θάφτηκε. Όταν στην κόλαση αρθούν τα μάτια του στο μαρτύριο, και είδα τον Αβραάμ μακριά και του Λαζάρου στην αγκαλιά του., Πατέρα Αβραάμ », είπε ένας πλούσιος άνθρωπος, ελέησον μου! Αποστολή Λάζαρο ότι μπορεί να βουτιά την άκρη των δακτύλων του στο νερό και δροσερό γλώσσα μου, έχετε τη φλόγα στην σοβαρά υποφέρει!" Son », είπε ο Αβραάμ, να θυμάστε ότι στη ζωή σας μεταφέρει τα καλά πράγματα, όπως το κακό Λαζάρου.

Τώρα, χαρά μας περιμένει, αλλά σας ανησυχούν. Επιπλέον, η μεταξύ μας και εσείς, αυτός είναι ένα μεγάλο κενό σε όσους θα ήθελαν να πάνε από εδώ σε σας, ή να προσπαθούν να μας πάτε, δεν θα μπορούσαν. «Αυτός ακριβώς είπε,« Σας παρακαλώ, Πατέρα, στείλτε το στη συνέχεια στο σπίτι του πατέρα μου έχω πέντε αδέρφια -.! Αν προειδοποιεί ότι μπορούν επίσης να έρθουν σε αυτόν τον τόπο του μαρτυρίου », Έχουν τον Μωυσή και τους προφήτες,« Ο Αβραάμ είπε. , Ας ακούσουμε! "Όχι, πατέρα Αβραάμ,« πλούσιο σε αυτό. «Αν έρθουν, αλλά κάποιος από τους νεκρούς να μετανοήσουν. "Αλλά είπε ότι:". Όταν ο Μωυσής και οι προφήτες δεν ακούει, να τους πείσει, ακόμα και αν κάποιος αναστήθηκε από τους νεκρούς "

Με τη δημοφιλή άποψη του χρόνου που μας εισάγει ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος (Οι εργασίες Jesephus), ο οποίος έζησε στην πρώτη του αιώνα:

«Η ψυχή των δικαίων πρέπει να συλλέγονται σε ένα μέρος που λέγεται Άδη. Είναι μια απροσδιόριστη θέση σε αυτόν τον κόσμο, κάτι σαν έναν υπόγειο χώρο όπου nezavítá φως αυτού του κόσμου. Στο χώρο αυτό υπάρχει και στην πύλη εισόδου της είναι ένας αρχάγγελος με μια πλήθος των αγγέλων. Ο δίκαιος πρέπει να συνοδεύεται από αγγέλους να ψάλλουν το δικαίωμα στη γη της φωτεινότητας, όπου οι δίκαιοι θα ζήσουν από την αρχή του κόσμου. Πάντως άδικα τιμωρεί τους ανθρώπους διαδρομή άγγελοι αριστερά μέχρι κοντά στην κόλαση. Όταν έρχονται σε επαφή, ο βλέπει μια τρομερή και μεγάλη πυρκαγιά, η οποία αναμένεται και επίσης βλέπει μια δίκαιη σημείο, αλλά χωρίζονται από ένα βαθύ χάσμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί ».

Ο Χριστός ήταν ως εκ τούτου χρησιμοποιείται κατά διαδεδομένη αντιβιβλικό ιδέα για να εξηγήσει στους ακροατές του, κάτι πολύ σημαντικό: Κανείς δεν θα πρέπει να αξιολογούνται σύμφωνα με τον πλούτο τους, το οποίο απέχει μόλις ένα δανεικό δώρο του Θεού. Ποιος είναι πλούσια σε αυτόν τον κόσμο χωρίς Θεό είναι μια φτωχή και δυστυχισμένη.

Όταν ο Ιησούς είχε τελειώσει λέει την παραβολή του άδικου γαιοκτημόνων στο 16ο Λουκά ενότητα, λέει το 15ο 14.a στίχο "Αυτό ακουστούν όλες οι Φαρισαίοι που αγαπούσε τα χρήματα, και τον ειρωνεύτηκε. Θεός γνωρίζει την καρδιά σου, γιατί αυτό που οι άνθρωποι αξία υψηλή, είναι βδέλυγμα ενώπιον του Θεού. "

Και τώρα ο Ιησούς τους λέει την παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου. Ποιος διαβάζει προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι και οι δύο τον Λάζαρο και τον πλούσιο εδώ έχουν τα δικά τους σωματικότητα. Και οι δύο βλέπουν ο ένας τον άλλο. Υπάρχουν στοιχεία φωτιά, το νερό και ο πόνος είναι πάρα πολύ πλούσιο σώμα.

Λόγω αυτής της περιγραφής είναι μια παραβολή, δεν κυριολεκτικά χρειάζεται να εξηγήσω κάθε στοιχείο. Αν συνεχίζουμε να κάνουμε, θα ήταν αντίθετη πρόθεση παραβολή. Η αρχή αυτή ισχύει περισσότερο ή λιγότερο σε κάθε παραβολή. Ανακαλέστε το παράδειγμα του Jonathan Παλαιάς Διαθήκης γλώσσα στην οποία έχει συνομιλίες με τα δέντρα.

Δικαστές 9,7-15 - Ένα από τα δέντρα που έχουν επιλεχθεί βασιλιάς πέρα οι ίδιοι να καθορίσουν. Είπαν ότι η ελιά: μας βασιλεύει! Oliva είπε ότι ίσως αναγκαστεί να διακόψει τη δημοσίευση του πετρελαίου, η οποία τιμά τον Θεό και τους ανθρώπους, και να πάει να κυριαρχεί πάνω από τα δέντρα ?....

Ο Ιησούς δεν είναι ικανοποιημένος με αυτήν την παραβολή λέει τσιγκούνης και υπερήφανος Φαρισαίοι, ότι ένας γυρίζει τη σημασία της κάρτας και κοσμική και του πλούτου, τότε θα είναι άχρηστο. Δείχνει τους Εντυπωσιακά ότι μετά το θάνατο δεν θα υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής. Είναι σε αυτή τη ζωή να αποφασίσουν αν θα έχουν ένα μερίδιο στην ανάσταση της ζωής ή την ανάσταση του δικαστηρίου.

Φαρισαίοι ο Ιησούς ήταν μια παραβολή που λέει ότι είναι σκληρόκαρδοι και τυφλοί στο Λόγο του Θεού ότι η σκληρότητά τους δεν θα σπάσει ακόμα και αν κάποιος αναστηθεί από τους νεκρούς για να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της κακής συμπεριφοράς.

Θα κάνουμε καλά για να πάρουν μαθήματα από αυτήν την παραβολή, καθώς και τη μοίρα μας αποφασιστεί τώρα, και δεν θα υπάρξει πρόσθετη περίοδο χάριτος.

Η Αγία Γραφή είναι πολύ σαφής και αδιαμφισβήτητη κείμενα σχετικά με το θέμα του θανάτου και της ανάστασης, παράδεισο και την κόλαση.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα κείμενα για να κατανοήσουμε σωστά τις λέξεις σωστά μεταφράστηκε από την αρχική γλώσσα. Και μετά υπάρχουν πολλά βιβλικά τόπων δύσκολο να καταλάβουμε ότι για τη σωστή κατανόηση απαιτεί διεξοδική μελέτη.

Μια σημαντική αρχή είναι η εξής: είναι δύσκολο να κατανοήσουμε βιβλική θέση που πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των σαφών και καλά κατανοητό το κείμενο. Είναι δύσκολο να ερμηνευθούν κακό στίχο, έτσι ώστε να έρχονται σε σύγκρουση με στίχους σαφείς και εύκολα κατανοητές.

Προέρχονται από το βιβλίο: Ο θάνατος και η ανάσταση, Heaven and Hell Tomasi Martino


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Τι είναι ο θάνατος;

Κόλαση είναι λίγο - ποιο θα είναι το τέλος των πονηρών ανθρώπων;

371_existuje_peklo.jpg Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την κόλαση και την αιώνια ταλαιπωρία. Αλλά κόλαση; Η Αγία Γραφή μιλάει για την κόλαση που είναι μόνο μέχρι την τελευταία ημέρα της αναμέτρησης έρχεται. Όταν ο Ιησούς ...
Added: 02.03.2011
Απόψεις: 209208x

Βίντεο - αναζήτηση της αλήθειας - τα καλά νέα για την κόλαση

196_dobre_zpravy_o_pekle.jpg Τι είναι ο θάνατος και τι είναι μετά το θάνατο; Τι είναι η κόλαση, όπου η κόλαση είναι; Είναι η κόλαση πραγματική, ή είναι απλή φαντασία; Είναι πραγματικά ένας αγαπώντας Θεός ...
Added: 01.11.2010
Απόψεις: 201470x

Ψευδείς δόγμα της αθανασίας της ψυχής

58_duch.jpg Είναι πραγματικά αθάνατη ψυχή, ή μήπως είναι μια ψευδαίσθηση; Τι μας λέει αυτό κατά νου την Αγία Γραφή;Πολλές εκκλησίες έχουν λάβει παγανιστική δόγμα του θανάτου. Πιστεύουν ότι μετά το θάνατο είναι ...
Added: 30.07.2010
Απόψεις: 187124x

Τι συμβαίνει στον άνθρωπο μετά θάνατον

57_hrbitov.jpg Ο θάνατος δεν είναι πραγματικά πολύ ωραία λέξη, η οποία θα ήταν οι άνθρωποι να μιλήσουν. Περιβάλλεται από ένα μεγάλο μυστήριο. Για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο, ένα μεγάλο ...
Added: 29.07.2010
Απόψεις: 357598x

Θανάτου, είναι κάτι που μετά τον θάνατο;

72_co_je_po_smrti.jpg Τι είναι ο θάνατος;Υποδιαιρείται κατ 'αρχάς τους ανθρώπους σε δύο μέρη - το σώμα και την ψυχή του φιλόσοφου Πλάτωνα. Ανέφερε ότι το σώμα είναι θνητός και αθάνατη ψυχή. Που έχουν ...
Added: 12.08.2010
Απόψεις: 190697x

El.AmazingHope.net - Η πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου - Λουκά 16, 19-31