El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Η Αγία Γραφή, ο λόγος του Θεού - γιατί να την εμπιστεύονται;

Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;

285_bible.jpg

Η Αγία Γραφή, ο λόγος του Θεού - γιατί να την εμπιστεύονται;

Added: 07.12.2010
Απόψεις: 210055x
Θέματα: Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;
PrintTisk

Η Αγία Γραφή είναι ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε για 16 αιώνες, και συμμετείχε στο γράψιμο των 40 συγγραφείς από εντελώς διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ένταξη, και η κοσμοθεωρία. Και όμως, ως Χριστιανοί ομολογούμε ότι η Αγία Γραφή είναι ένα βιβλίο σε ενιαία και μοναδική συνέπεια του. Αν και υπήρχαν διαφορές σε ορισμένα από τα βιβλία, η Αγία Γραφή ήταν ληφθούν γρήγορα μέτρα, όπως την έχουμε σήμερα. Τι σημαίνουν όλα αυτά τα βιβλία έχουν κοινό; Και γιατί τα έγγραφα αυτά είχαν συλλεγεί κατά τους αιώνες δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό «θρησκευτικής λογοτεχνίας»; Γιατί ήταν απέρριψε τα απόκρυφα βιβλία, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο;

Τι είναι η ενότητα της Αγίας Γραφής;

Συνίσταται στο γεγονός ότι το Άγιο Πνεύμα ενέπνευσε συγγραφείς και οι συγγραφείς της Βίβλου να αποφασίζει, να ενεργεί και να μιλά, σύμφωνα με διαφορετικές νομοθεσίες από ό, τι οι άνθρωποι συνήθως το αυτοκίνητο. Η ζωή τους είναι συνημμένη σε κάτι που είναι μέσα τους, αλλά πάνω τους. Να μην αναζητούν την τύχη του, δεν ασκούν τα σχέδιά τους, αλλά επιμένει στην αλήθεια σε αυτόν τον κόσμο, όχι αυτού του κόσμου. Η Γραφή δείχνει τα πάντα στο Θεό.

Δεν μέση τον άνθρωπο, αλλά ο Θεός, Κύριος του ουρανού και της γης. Αυτός είναι. Μακιγιάζ αυτόν τον κόσμο και τον κρατά την ανθρώπινη μορφή και τον φροντίζει. Παρά το γεγονός ότι μια αμαρτία του μακριά, και πάλι θα συγκεντρώνει, υποστηρίζει και επιπλήξεις. Θα ήθελα να μας την ειρήνη, και όχι θλίψη. Όταν το πλήρωμα του χρόνου, βγήκε από αυτό τον κόσμο για την αγάπη του Κυρίου Ιησού, να απελευθερώσει τον άνθρωπο και του πρόσφερε την αιώνια ζωή. Ως εκ τούτου, όταν κάποιος διαβάζει την Αγία Γραφή, εκφράζει την ανησυχία της και αιφνιδιάστηκε, γιατί ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο, ανακαλύπτει το Θεό και να ακούσετε αυτό που ο Θεός είχε πει.

Ο Θεός μερικές φορές μίλησε με τους ανθρώπους άμεσα. Μερικές φορές, μέσα από τους αγγέλους, προφήτες είχαν δει ποτέ - μια ειδική κατάσταση του σώματος και του μυαλού, το οποίο θεωρείται το μήνυμα του Θεού. Οι προφήτες συχνά δεν κατανοούν τη σημασία του μηνύματος ή ότι ο Θεός τους είπε. Μερικές φορές είναι γραμμένο με δικά του λόγια στην εικόνα, που τους έδειξαν.

Μιλώντας για την έμπνευση, την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος.

Ο Θεός είπε στους ανθρώπους του, το μήνυμα που μεταφέρεται προς τους συγχρόνους τους και να τις καταχωρίζουν για το μέλλον. Χριστιανοί πιστεύουν ότι η Βίβλος είναι πράγματι ο λόγος του Θεού, το βιβλίο του Θεού, αλλά που γράφτηκε από τους άνδρες εμπνευσμένο από το Θεό. Ο Θεός τους έδωσε την ελευθερία επιλογής των λέξεων και των ιδεών. Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο μεγάλος Θεός δεν προσπαθεί να εκφράσει με λέξεις και εικόνες, που καταλαβαίνουμε, αλλά αφήνει όλα τα ανθρώπινα λόγια να περιγράψω;

Εκτός από μερικές θέσεις όπου η άμεση παρέμβαση του Θεού, ο Θεός της Βίβλου συγγραφείς έπρεπε να εκφράζουν τα πάντα με δικά τους λόγια. Ο Θεός να εμπνεύσει τις λέξεις και φράσεις, αλλά και του δημιουργού τους.

Αποκάλυψη του Ιωάννη 1,10 έως 11,19 - Στην ημέρα του Κυρίου, ήμουν στο Πνεύμα και άκουσα πίσω μου μια δυνατή φωνή σαν σάλπιγγα, λέγοντας: «Αυτό που βλέπετε, να γράψει σε ένα βιβλίο και να το στείλετε στους επτά εκκλησίες .. . Γράψε, ως εκ τούτου, αυτό που βλέπετε τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Λουκάς 1:1-4 - Προσπάθησα να γράψω πολλές ιστορίες για πράγματα που συνέβησαν μεταξύ μας, δεδομένου ότι παραδίδεται σε μας από εκείνους που από την αρχή ήταν αυτόπτες μάρτυρες και τους υπουργούς του Word. Και αποφάσισα να για να μπορέσετε να γράψετε περίπου, Teofilo ευγενή, γιατί όλοι επανεξετασθούν προσεκτικά, ξέρεις, πόσο αξιόπιστη είναι η διδασκαλία που έχετε λάβει.

2ο Peter 1,20-21 - Πρώτον, γνωρίζουμε ότι δεν προφητεία της Γραφής δεν απολαμβάνουν τη θέα από το προφήτη του. Η προφητεία δεν ήρθε ποτέ, διότι η ανθρώπινη θέληση, αλλά οι άνθρωποι του Θεού μίλησε σαν οδηγήθηκαν από το Άγιο Πνεύμα. 1,1-2 Εβραίοι - πολλούς και διάφορους τρόπους ο Θεός μίλησε μία φορά για να τους πατέρες από τους προφήτες, αλλά σε αυτές τις έσχατες ημέρες μίλησε εις ημάς από τον γιο του, τον οποίο όρισε κληρονόμο των πάντων, μέσω του οποίου δημιούργησε τον κόσμο.

Αρχαιολόγος Κάρτερ, ο οποίος ήθελε να ανακαλύψει τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών, έπρεπε πρώτα να αφαιρέσετε το σωρό βρωμιά που είχε συσσωρεύσουν εργαζομένων από άλλες αποστολές. Ομοίως, είναι με την πίστη στο Θεό και την Αγία Γραφή. Οι άνθρωποι στην Αγία Γραφή, προέκυψαν ένα σωρό προκαταλήψεις, δυσπιστία και γελοιοποίηση. Πριν ξεκινήσουμε μελετώντας την Αγία Γραφή, πρέπει να απαλλαγούμε από προκαταλήψεις. Τότε μπορούμε να βρούμε τις ηθικές αξίες και το μήνυμα της αγάπης του Θεού.

Μία από τις προκαταλήψεις εναντίον της Αγίας Γραφής είναι ακριβώς εκείνη που έγραψε για τους ανθρώπους, και όμως η Αγία Γραφή και οι χριστιανοί ισχυρίζονται ότι είναι ο Λόγος του Θεού.

Οι συγγραφείς Αγία Γραφή ήταν εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα, και συχνά γράφει για τέτοια θέματα, τα οποία την εποχή εκείνη δεν μπορούσε να γνωρίζει γιατί η αλήθεια μέχρι αποδείξεως του επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

2ο Timothy 3,16 - Όλη η Γραφή είναι εμπνευσμένο από το Πνεύμα του Θεού και είναι πιο χρήσιμη. Μας διδάσκει, κατάδικοι, διορθώνει, και τρένα στη δικαιοσύνη.

Μια άλλη προκατάληψη είναι ότι η Αγία Γραφή δεν αντέχει σε κριτική εξέταση της λογικής.

Ισχυρίζονται ότι η Βίβλος είναι περιορισμένη και αγράμματοι άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν προσεκτική εξέταση. Προφανώς απαιτείται περιορισμένη μόνο πίστη της λογικής χωρίς κριτική. Είναι αλήθεια! Ο Θεός μας καλεί να αξιολογήσει τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βίβλο.

Πράξεις 17,11 - Θα μιμηθούν το παράδειγμα ενός πληθυσμού Berea, ο οποίος άκουσε κηρύγματα του Παύλου και στη συνέχεια "εξετάζονται κάθε μέρα εγγράφως, είτε πρόκειται για τον τρόπο με Παύλος κήρυξε"

Ιωάννης 5:39 - Αναζητήστε τις Γραφές, γιατί νομίζουν ότι έχουν την αιώνια ζωή, και μου δείχνει.

Υπάρχουν πολλοί εξέχοντες άνθρωποι που έχουν μελετήσει την Αγία Γραφή και η μελέτη διαπίστωσε το Θεό.

Για παράδειγμα, Lew Wallace, ένας διάσημος γενική και λογοτεχνική ιδιοφυΐα, ήταν ένας γνωστός άθεος. Για δύο χρόνια έτσι ώστε οι πιο σημαντικές βιβλιοθήκες σε Ευρώπη και Αμερική, σπούδασε και συγκέντρωσε πληροφορίες για ένα βιβλίο που θα καταστρέψει για πάντα τον Χριστιανισμό. Όταν γράφετε το δεύτερο κεφάλαιο, ξαφνικά βρέθηκε γονατιστή στα γόνατά του, να φωνάξει έξω στον Ιησού: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!" Δεν μπορούσε πλέον να αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, διαπίστωσε σοβαρές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

Friedrich Wilhelm Herschel (1738-1822) - αστρονόμος, που ανακάλυψε τον Ουρανό. "Όσο περισσότερο διευρύνει το πεδίο της επιστήμης, τόσο περισσότερο φαίνεται αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για την αιώνια και παντοδύναμος Θεός δημιούργησε Σοφία».

Alessandro Volta (1745-1827) - ηλεκτρικά φυσικός και εφευρέτης. «Η αλήθεια της πίστης, εγώ υποβλήθηκε σε μια ενδελεχή μελέτη. Ήρθα με τα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι θρησκείες είναι αξιόπιστες και τον επιστήμονα. Θεού επιχορήγησης ότι η πεποίθησή μου ότι αυτή έφερε πλούσια φρούτα!"

Ο Sir John Ambrose Fleming (1849-1945) - φυσικός και ραδιόφωνο, ένας από τους πατέρες της σύγχρονης ραδιόφωνο. «Πολλές από τις σύγχρονες ανακαλύψεις κατέστρεψε ολόκληρο το παλιό υλισμό. Το σύμπαν φαίνεται τώρα να μας τα μάτια, έκανε ένα μεγάλο σχέδιο. Ωστόσο, το σχέδιο προβλέπει σχεδιαστές." "Η κάθοδος του ανθρώπου μπορεί να βρεθεί μόνο στη δημιουργική δύναμη του προσωπικού Θεού." "Σωματική Ανάσταση του Χριστού είναι ένα από τα καλύτερα προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας .."

Μια άλλη προκατάληψη είναι ότι η επιστήμη ανέτρεψε το βιβλικό μήνυμα.

20ος αιώνας Επιστημονική Έρευνα αποδεικνύει την αλήθεια των πολλών βιβλικών δηλώσεις. Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα να αναφέρω ένα από τον ιατρικό τομέα.

Δεν ήταν μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα, οι γιατροί ανακάλυψαν τα βακτήρια και τους ιούς τους παθογόνους παράγοντες και να κατανοήσουν τους τρόπους μετάδοσης της νόσου.

Αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσουν από τη μόλυνση και τη βασική υγιεινή και η απομόνωση τους κανόνες, όμως, γνώριζε ήδη από τον 15ο αιώνα προ Χριστού, ο Μωυσής, αν και ένα μεγάλο έθνη γύρω από, όπως η Αίγυπτος δεν το ήξερε. Ο Θεός του είπε να διαχωρίσει τους ασθενείς, να ζήσουν μέχρι και το στρατόπεδο. Αντιμετώπιση των ατόμων θα πρέπει να έχει μια μάσκα πάνω από το στόμα του. Όταν αγγίζετε ένα άρρωστο ή νεκρό άτομο με τη λέπρα, εάν το ένα πλύσιμο με τρεχούμενο νερό και πλύνετε το κοστούμι του.

Από Μωυσής είχε αυτές τις γνώσεις και την εμπειρία; Ήταν ο Θεός που του είπε αυτή την πληροφορία γιατί ήθελε οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι.

Μια άλλη προκατάληψη είναι ότι οι βιβλικές προφητείες είναι υπερβολικά αόριστη.

Είναι αλήθεια! Η Βίβλος έχει πολλές προφητείες που είναι απολύτως γεμίζουν και την εκπλήρωση. Ορισμένοι από αυτούς προσδιορίσουν το ακριβές έτος της εκδηλώσεων, τις συγκεκριμένες ονομασίες των πόλεων και των κυβερνητών για αιώνες. έλευση του Μεσσία, ζωή, το θάνατο και την ανάσταση εντοπίστηκαν πάνω από 300 ακριβείς προφητείες που συμπληρώστε τα στοιχεία. Βιβλική προφητεία είναι όλα γεμάτο, γιατί η προφητεία του Boha.Tím διαφέρουν από τις ψεύτικες προφητείες, οι οποίες είναι μερικές ολοκληρωθεί και κάποια όχι.

Σε άλλα άρθρα στην κατηγορία των προφητών και η σημερινή Αγία Γραφή για να τα συζητήσουμε διαδοχικά.

Μια άλλη προκατάληψη είναι ο ισχυρισμός ότι η Βίβλος έχει αλλοιωθεί με την πάροδο των αιώνων και δεν είναι πια κάτω από το πρωτότυπο.

Αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με εκπληκτικά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε μια σπηλιά κοντά στη Νεκρά Θάλασσα κύλισης του Ησαΐα Kumran. Například η οποία χρονολογείται από το 150 π.Χ., Samuel, Ψαλμούς, το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, και άλλα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το κείμενο δεν έχει αλλάξει οποιοδήποτε σημείο υλικό της πίστης ή ηθική δέσμευση.

Δεν υπάρχει άλλη αρχαία λογοτεχνία δεν υποστηρίζεται από πολλές αξιόπιστες κείμενα και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής.

Έχουμε πολλά στοιχεία, γιατί μπορούμε να εμπιστευθούμε την Αγία Γραφή. Ας φάνε και να βρούμε τον Θεό.


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;

Σάββατο ως μνημείο της δημιουργίας, δεδομένης της σχέσης με το Θεό

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Ας δούμε από την αρχή κιόλας της Βίβλου, το Βιβλίο της Γένεσης. Εδώ είναι γραμμένο για τη δημιουργία του κόσμου μας. Μαθαίνουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι συνεχείς ...
Added: 28.04.2011
Απόψεις: 178917x

Ο Ιησούς Χριστός, η ζωή Του, το θάνατο και την ανάσταση

275_jezis_kristus_2.jpg Το μοναδικό μέσο για εξιλέωση για την ανθρώπινη αμαρτία που παρέχεται από τον Θεό στον Ιησού Χριστό. Στη ζωή του για την τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού, ταλαιπωρία του, τον ...
Added: 25.11.2010
Απόψεις: 245238x

7ο Αλλαγή της Καρδιάς - Πίστη και το νόμο - Ο δρόμος προς τον Χριστό

273_cesta_ke_kristu.jpg «Ποιος είναι εν Χριστώ, είναι μια νέα δημιουργία. Ποια είναι η παλιά έχει πάει, το νέο έχει έρθει" (2. Κορινθίους 5:17).Κάποιος δεν μπορεί να πει με ακρίβεια η ώρα και της ...
Added: 22.11.2010
Απόψεις: 141306x

Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς - έξι λόγοι για να το επιβεβαιώσει

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σταυρώθηκε, θάφτηκε και τρεις μέρες αργότερα αναστήθηκε από τους νεκρούς. Δεν υπάρχει άλλη θρησκεία δεν ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής του αναστήθηκε. Σε ότι ο Χριστιανισμός είναι ...
Added: 08.12.2010
Απόψεις: 313278x

Αγία Γραφή Προφητεία - Daniel 2 - Παγκόσμια Ιστορία

182_socha_bible_daniel.jpg Αγία Γραφή Προφητεία - Το Άγαλμα του Δανιήλ, μια επισκόπηση της ιστορίας του κόσμουΟ Κύριος ο Θεός είναι η ιστορία του πλανήτη μας σταθερά στα χέρια τους, με τη χώρα μας ...
Added: 18.10.2010
Απόψεις: 312521x

El.AmazingHope.net - Η Αγία Γραφή, ο λόγος του Θεού - γιατί να την εμπιστεύονται;