El.AmazingHope.net (Από την αρχική σελίδα) El.AmazingHope.net

Σάββατο ως μνημείο της δημιουργίας, δεδομένης της σχέσης με το Θεό

Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg

Σάββατο ως μνημείο της δημιουργίας, δεδομένης της σχέσης με το Θεό

Added: 28.04.2011
Απόψεις: 189314x
Θέματα: Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;
PrintTisk

Ας δούμε από την αρχή κιόλας της Βίβλου, το Βιβλίο της Γένεσης. Εδώ είναι γραμμένο για τη δημιουργία του κόσμου μας. Μαθαίνουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι συνεχείς ημέρες και αναπαύονται την έβδομη ημέρα. Είχε τελειώσει όλες τις δημιουργικές εργασίες τους, αναπαύονται από όλη την εργασία του το έκανε.

Genesis 2.2 - την έβδομη ημέρα ο Θεός τελειώσει το έργο που είχε εργαστεί για την έβδομη ημέρα αναπαύθηκε από όλη τη δουλειά που κάνατε.

Ο Θεός στην ίδια την αρχή της δημιουργίας σε έξι ημέρες μετά την καταπληκτική δημιουργική δουλειά του αναπαύονται την έβδομη ημέρα. Ο Θεός αναπαύονται την έβδομη ημέρα και ευλόγησε την έβδομη μέρα και ιερό.

Γένεση 2,3 - Ο Θεός ευλόγησε την έβδομη ημέρα και την αγίασε το: γιατί σε αυτήν ο Θεός αναπαύονται από όλα τα έργα του, η οποία δημιούργησε και το έκανε.

Η Βίβλος γράφτηκε για το εβραϊκό έθνος, πρέπει να εξετάσουμε τη διαφορά μεταξύ τους και μας τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Η σημιτική μυαλό ρωτάει: Τι είναι αυτό; Ποιο σκοπό και τι τον επιδιωκόμενο σκοπό;

Οι ερωτήσεις βασίζονται σε ελληνική σκέψη: Πώς συνέβη αυτό; Ποια είναι η ουσία; Τα ερωτήματα για το πώς συνέβη, αλλά η Αγία Γραφή δεν. Γραφή απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το τι είναι.

Γιατί ο Θεός έβαλε στην ίδια την αρχή του κόσμου τόσο μεγάλη έμφαση την έβδομη ημέρα που έκανε έναν άγιο; Δεδομένου ότι ο σκοπός της δημιουργίας είναι ότι εμείς οι άνθρωποι έχουν συνάψει σχέση με τον Θεό. Το βιβλικό κείμενο δίνει μια ένδειξη ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και τη γυναίκα να ζήσουν αιώνια κοινωνία με τον Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Το αποκορύφωμα της η περιγραφή της δημιουργίας είναι μια έκθεση σχετικά με το σαββατον. Σημειώστε, ωστόσο, ότι ο πρωταρχικός στόχος της χαλάρωσης είναι η σωματική χαλάρωση. Ποιος χρειάζεται ένα υπόλοιπο; Ο Θεός; Ο Ησαΐας λέει ότι ο Θεός δεν μαραζώνουν. Ο πρωταρχικός στόχος της υπόλοιπης κοινότητας, επικοινωνία με τον Θεό. Βάλτε το Θεό πρώτα. Δεν είναι μια μέρα που δεν προέρχονται από το κρεβάτι, δεν θα ήταν ημέρα ανάπαυσης, αλλά τεμπέλης.

Ο Θεός λέει ότι ο Αδάμ και η Εύα: «Δεν υπάρχει αυτό που βλέπετε γύρω σας, τίποτα από όλα αυτά μεγαλείο, τίποτα που να μην σας κάνει ευτυχισμένο Βρείτε την ευτυχία σας σε υλικά πράγματα Μπορείτε δημιουργήθηκαν για τη σχέση...»

Ως εκ τούτου, η έβδομη ημέρα του Σαββάτου, ο Θεός έρχεται σε εμάς και τον ακολούθησε, και επιβεβαιώνοντας τη σχέση με τον Δημιουργό μας και Λυτρωτή.

Ο Θεός αναπαύονται την έβδομη ημέρα και περπάτησαν από εμάς ως παράδειγμα, να διατηρήσει σε αυτήν την ημέρα όπως ο ίδιος. Περπατούσε μας ένα παράδειγμα, κρατάμε την έβδομη ημέρα της εβδομάδας Σάββατο, μια ημέρα ανάπαυσης, μια ημέρα περισυλλογής και επικοινωνία με τον Δημιουργό μας. Για να δείτε τον Δημιουργό μας για το χρόνο, όπως ακριβώς ο Θεός κάνει για μας.

Αυτό που ενοχλεί τους ανθρώπους τόσο πολύ σήμερα; Δεν υπάρχει χρόνος, δεν χρόνου! Αλλά ο Θεός μας αγαπάει τόσο πολύ που για μια σχέση με μας κάνει κάθε φορά την έβδομη ημέρα της εβδομάδας - Σάββατο, μετά τη δημιουργία του κόσμου.

Τώρα γνωρίζουμε ότι το Σάββατο είναι εγκατεστημένο από την αρχή της δημιουργίας. Ας δούμε την τέταρτη από τις Δέκα Εντολές που ο Μωυσής έλαβε από τον Κύριο στο όρος Σινά.

Τέταρτη εντολή ορίζει τα εξής:

Έξοδος 20,8-11 - Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου, για να κρατήσει το ιερό. Έξι ημέρες να εργάζεσαι και να κάνεις όλα σου δουλειά: αλλά την έβδομη ημέρα είναι το Σάββατο του Κυρίου του Θεού σου. Δεν θελεις κάνει οποιαδήποτε εργασία - εσείς, ο γιος σας, ούτε η κόρη σου, σου υπηρέτης, ούτε σου υπηρέτρια, ούτε σου βοοειδή, μετανάστης στις πύλες σου. Σε έξι ημέρες δημιούργησε ο Κύριος τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και τα πάντα σε αυτά, αλλά και αναπαύονται την έβδομη ημέρα. Ως εκ τούτου ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα του Σαββάτου και το ιερό.

Η τέταρτη εντολή του Κυρίου επαναλαμβάνει ότι πρέπει να θυμόμαστε την ημέρα του Σαββάτου, για να μας δώσει έναν άγιο. Μια μέρα ξεκούρασης αφιερωμένη στον Κύριο τον Θεό σου.

Μιλάμε καθαρά και έντονα, γιατί είναι η έβδομη ημέρα ανάπαυσης το Σάββατο. Διότι σε έξι ημέρες δημιούργησε ο Κύριος τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και τα πάντα σε αυτά, αλλά και αναπαύονται την έβδομη ημέρα. Ως εκ τούτου ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα του Σαββάτου και το ιερό.

Σάββατο έχει συνταχθεί από τους Εβραίους ή φαντασία των άλλων ανθρώπων. Είναι από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας ιδρύθηκε από τον Δημιουργό μας για όλους τους ανθρώπους που συναντήσαμε μαζί του και να συγκλίνουν.

Δεν υπάρχει κανένα στίχο της Βίβλου, η οποία λέει ότι μεταφέρθηκε το Σάββατο στην Κυριακή;

Στην Αγία Γραφή, δεν θα βρείτε ένα στίχο που να δικαιολογήσουν την αλλαγή του υπολοίπου Σαββάτου και της Κυριακής.

Τι μέρα για ανάπαυση, ιερή ο Ιησούς Χριστός;

Η Βίβλος σε πολλά σημεία μας λέει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι διατηρείται ως ημέρα ανάπαυσης το Σάββατο.

Luke 4,16 - Όταν ήρθε στην Ναζαρέτ, όπου μεγάλωσε, στην οποία συμμετείχαν καθώς ήταν η συνήθεια του το Σάββατο ημέρα, στη συναγωγή και σηκώθηκε να διαβάσει.

Μαθητές Ιερά μετά την αναχώρηση του Ιησού ", το Σάββατο ή την Κυριακή;

Μαθητές μετά την άνοδο του Χριστού, επισημαίνει το Σάββατο το Σάββατο.

Πράξεις 13,42-44 - Όταν έφυγε από τη συναγωγή, οι τοπικές ειδωλολάτρες είναι να ζητιανεύουν για να πει για αυτά τα πράγματα το επόμενο Σάββατο. Μόλις το συγκρότημα διαλύθηκε, πολλοί Εβραίοι και ευλαβείς προσήλυτοι ακολούθησαν Παύλου και Βαρνάβα. Στη συνέχεια, καλούνται σε συνέντευξη, είτε να παραμένει στην χάρη του Θεού. Το επόμενο Σάββατο για την επ 'ακροατηρίου συζήτηση το λόγο του Θεού συγκέντρωσε σχεδόν όλη την πόλη.

Πράξεις 16,13 - Πήγαμε το Σάββατο για την πόλη στον ποταμό, όπου ήταν σύνηθες να προσευχηθεί. Καθήσαμε εκεί και μίλησε με γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Πράξεις 17,1-2 - Παρά την Αμφίπολη Απολλωνίας και στη συνέχεια ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όπου ήταν μια συναγωγή. Παύλος εκεί καθώς ήταν η συνήθεια του να πάει και τρεις Σάββατο μίλησε σε αυτούς από τις Γραφές.

Πράξεις 18,1-4 - Τότε ο Παύλος ανέβηκε από την Αθήνα προς Κόρινθο. Εκεί συνάντησε έναν εξ ονόματος της Aquila, ένας Εβραίος, αρχικά από τον Πόντο, ο οποίος με τη σύζυγό του Priscilla πρόσφατα μεταναστεύσει από την Ιταλία (γιατί ο Κλαύδιος είχε διατάξει ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να φύγει Ρώμη). Παύλος ενώθηκαν μαζί τους, λόγω της τέχνης του, όπως ήταν το ράψιμο σκηνές. Έτσι έζησε και δούλεψε μ 'αυτούς κάθε Σάββατο και μίλησε στη συναγωγή, και έπεισε τους Εβραίους και τους Έλληνες

Ποιος και γιατί την αλλαγή του νόμου του Θεού; Ποιος άλλαξε το Σάββατο έως την Κυριακή;

Ντάνιελ 7,24-25 - Μετά από αυτές άλλο βασιλιά θα προκύψουν, διαφορετική από τις προηγούμενες, και θα υποτάξει Τρεις Μάγους. Θα ομιλία εναντίον του Υψίστου, οι άγιοι θα είναι λάθος και να προσπαθήσει να αλλάξει τις ώρες και τους κανόνες.

Η Καθολική κατήχηση του 1977. Ε: Τι μέρα είναι Σάββατο; Απάντηση: Το Σάββατο είναι η έβδομη ημέρα, Σάββατο. Ε: Γιατί κρατάμε την Κυριακή αντί για το Σάββατο; Απάντηση: Κρατάμε την Κυριακή αντί για το Σάββατο διότι η Καθολική Εκκλησία μεταβίβασε την ιερότητα του Σαββάτου, την Κυριακή.

Όπως ο Ιησούς Χριστός είπε για το νόμο, έχει κανείς το δικαίωμα να αλλάξει διάταξη του Θεού;

Λουκ 16,17 - αλλά μάλλον του ουρανού και της γης να περάσει μακριά, από το να σταματήσουν να πληρώνουν ένα σημείο του νόμου!

Ματθαίος 5,17-19 - "Μην νομίζετε ότι έχω έρθει να καταργήσει το νόμο ή τους προφήτες δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω Αληθώς σας λέγω, μέχρι τον ουρανό και τη γη να περάσει μακριά, δεν το.. μικρότερο επιστολή, δεν είναι μια ελάχιστο μόριο του νόμου, πριν από όλα να γίνει πραγματικότητα. Καθένας θα εξαλείψει έναν από αυτούς τουλάχιστον εντολές και να διδάξουν τους ανθρώπους στη βασιλεία των ουρανών θεωρείται ως το μικρότερο. Αλλά όποιος θα πρέπει να πληρούνται και διδάσκεται η βασιλεία των ουρανών θα πρέπει να θεωρηθεί ως μεγάλη.

Η προφητεία του για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, το οποίο συνέβη κατά το έτος 70 μ.Χ., περίπου 40 χρόνια μετά ο Ιησούς Χριστός είπε να προσευχόμαστε για τους ανθρώπους που δεν έχουν να τρέχει το Σάββατο. Έτσι, ο Ιησούς δεν ακυρώσει ή να αλλάξει το Σάββατο. Γιατί αλλιώς θα προέτρεψε τους ανθρώπους να προσεύχονται ότι ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες να διατηρήσει την ημέρα του Σαββάτου;

Ματθαίος 24,20 - Προσευχήσου να μην τρέχει το χειμώνα ή την ημέρα του Σαββάτου.

Και τι το πρώτο τους μαθητές; Σάββατο και εξακολουθούν να διατηρούν την Ανάληψη του Ιησού Χριστού; Παύλος και Βαρνάβας κήρυξε κατά τη διάρκεια της λατρείας το Σάββατο το πρωί. Κήρυξε το Σάββατο και ένα άλλο δίπλα Σάββατο το βράδυ για σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Έτσι μαθαίνουμε ότι 14 χρόνια μετά την ανάσταση, οι μαθητές παρατηρεί ακόμη το Σάββατο. Παύλος είπε ότι δεν πρέπει να περιμένω μέχρι το επόμενο Σάββατο έρθει την Κυριακή, είναι Ημέρα του Κυρίου, αλλά και πάλι πήγε στη συναγωγή το Σάββατο.

Τι είπε ο Απόστολος Παύλος για το νόμο;

Ρωμαίους 3,31 - μπορούμε στη συνέχεια να ακυρωθεί η νομοθεσία μέσω της πίστης; Αποκλείεται! Αντιστρόφως, το δίκαιο.

Ρωμαίους 7,12 - αλλά ο νόμος είναι άγιος, η εντολή είναι άγιος και δίκαιος, καλός.

Τι είναι μια ημέρα ανάπαυσης για τη νέα γη;

Ησαΐας 66,22-23 - Ως νέος ουρανός και νέα γη, η οποία θα κάνει, θα παραμείνει μπροστά μου, λέγει Κύριος, και παραμένουν, το όνομά σας και οι απόγονοί σας. Από το νέο φεγγάρι στο νέο φεγγάρι, από Σάββατο σε Σάββατο όλοι οι άνθρωποι θα έρθουν με την λατρεία, λέει ο Κύριος.

Είναι η κιβωτός του Θεού με Δέκα Εντολές του Θεού σταθερή ακόμα και τον ουρανό;

Αποκάλυψη 11,18-19 - έθνη επαναστάτησαν, αλλά σου οργή ήρθε, ήρθε η ώρα να δικαστήριο επί του συνόλου των νεκρών και τον χρόνο αποπληρωμής για τους υπαλλήλους σας, τους προφήτες και αγίους, και σε όλους όσους λατρεύουν το όνομά σου, μικρούς και μεγάλους , και την ώρα της καταστροφής όσων διεφθαρμένα τη γη. «Τότε ο ναός του Θεού άνοιξε στον ουρανό, και ο ναός του ήταν δει την κιβωτό της διαθήκης του.

Σάββατο θα είναι ένα σημάδι του λαού του Θεού κατά τη στιγμή του τέλους;

Εν κατακλείδι, η ιστορία αυτού του κόσμου θα διωχθούν από εκείνους που τηρούν όλες τις Δέκα Εντολές του Θεού. Θα είναι δύο ομάδες, μία για να ακολουθήσει τον Θεό και να υπακούσει τις εντολές Του όλη. Η δεύτερη θα ακολουθήσει το θηρίο, Ανθρωπίνων κανονισμού παπικής εξουσίας.

Αποκάλυψη 12,17 - Στη συνέχεια, ο δράκος ήταν θυμωμένος με τη γυναίκα του και πήγε να κάνει πόλεμο με το υπόλοιπο της το σπέρμα της, που τηρούν τις εντολές του Θεού και έχουν τη μαρτυρία του Ιησού.

Συμπέρασμα και μαθήματα

Αυτό το άρθρο διάσπαρτα βιβλικό στίχο οριστικοποιήσει σαφώς το γεγονός ότι το Σάββατο ιδρύθηκε από τον Δημιουργό μας, από την αρχή της δημιουργίας. Ελήφθη επειδή συναντήθηκε με τον Δημιουργό μας και έχουν δημιουργήσει μια στενή σχέση μαζί του. Διαπιστώθηκε στην Παλαιά Διαθήκη, Καινή Διαθήκη και στον Ιησού Χριστό και τους μαθητές. Πυλώνας του Σαββάτου θα δοκιμάσουν χαραγμένο στην εποχή μας από το τέλος, ο Θεός θα χωρίσει τους ανθρώπους από τους οπαδούς του θηρίου. Σάββατο θα διατηρηθούν στη νέα γη για όλη την αιωνιότητα για να γιορτάσουν τον Κύριό μας και τον Δημιουργό. Κοιτάξτε δεξιά, δείτε τον Κύριό σας το Σάββατο ημέρας, όταν περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες.


Σχετικά άρθρα από την κατηγορία - Αφετηρία, τι μπορώ να κάνω;

Ο μόνος δρόμος προς τον ουρανό

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Ο Ιησούς Χριστός έζησε, υπέφερε και πέθανε για να μας λυτρώσει. Ο Θεός επιτρέπει ο Υιός Του να έρθει από τον κόσμο της φήμης σε αυτό το πονηρό κόσμο της αμαρτίας, ...
Added: 13.12.2010
Απόψεις: 171984x

8η Ανάπτυξη του Χριστού, η μεταβολή στη φύση - Ταξίδι στον Χριστό

304_cesta_ke_kristu.jpg Ανάπτυξη του Χριστού - για να αλλάξετε τη φύση μαςΣκεφτείτε την αγάπη, την ομορφιά του Χριστού και την τελειότητα της φύσης του. Σκεφτείτε Χριστού στην αυταπάρνηση, ταπείνωση του Χριστού, ο Χριστός ...
Added: 07.01.2011
Απόψεις: 152545x

Η προφητεία ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας προείπε

191_jezis.jpg Ατομικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκαν κατά τα έτη 1400-425 π.Χ. και βρέθηκαν σε αυτά περίπου 60 έως 270 μεγάλα και μικρά προφητείες Μεσσίας σχετικά με τη γέννηση, τη ζωή και ...
Added: 24.10.2010
Απόψεις: 269056x

Η προσευχή ως συνομιλία με το Θεό

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Luke 11,1 - "Κύριε, μας διδάσκουν να προσευχόμαστε, όπως ότι ο John δίδαξε τους μαθητές του."Luke 18,1 - Είπε τους μια παραβολή, καθώς εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για να προσευχηθούν και ...
Added: 03.05.2011
Απόψεις: 297428x

Γιατί οι θρησκευόμενοι άνθρωποι πρέπει να υποφέρουν;

193_trpici_verici.jpg Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόση δυστυχία στον κόσμο. Ναι, η χώρα μας σήμερα κυβερνάται από το κακό, όπως ο Σατανάς, ο οποίος ανατράπηκε στη χώρα μας. Είναι εδώ για να ...
Added: 29.10.2010
Απόψεις: 155292x

El.AmazingHope.net - Σάββατο ως μνημείο της δημιουργίας, δεδομένης της σχέσης με το Θεό